Tri-Bekk Hűtés és Klímatechnikai Kft.
Épület- és gépjármű hűtéstechnológia

 +36-30-390-4604
 info@bekk.hu

Autóklíma

Autóklíma beszerelés

Az autó kellemesen hűvös utastere a nyári meleg napokon ma már alapkövetelménynek számít; az autóklíma az újonnan vásárolt személygépkocsik esetében szinte az alapfelszereltség részét képezi, míg egy régebbi típusú autónál szükségszerűvé válik a beszerelése. A nyári kánikula a vezetés közbeni reakcióidőre, koncentráló képességre negatív hatást gyakorol, ezért a klímaberendezés használata a komfortérzet növelésén túl biztonságosabbá teheti a vezetést is.

Autóklíma tisztítás, karbantartás

A klímarendszer a megfelelő működésének, állapotának fenntartása, élettartamának növelése érdekében időnként ellenőrzést, gondozást igényel. Ajánlott havonta külső hőmérséklettől függetlenül egyszer-kétszer beindítani a klímát, hogy a rendszerében lévő olaj a kenést tudja biztosítani. Érdemes évente vagy 10.000 kilométerenként szakemberrel elvégeztetni az autóklíma tisztítását, fertőtlenítését, pollenszűrő cseréjét, karbantartását, a rendszer átvizsgálását. A klíma tisztításán nem érdemes spórolni, hiszen a szennyezett klímarendszer olyan baktériumokat és gombákat tartalmazhat, melyek nemcsak kellemetlen szagokat árasztanak, hanem az egészségünket is veszélyeztethetik. A pollenszűrő tisztán tartása is fontos, hiszen a rajta fent rekedt állati, növényi részecskék bomlásából keletkező szagokat a ventilátor a klíma használata nélkül is folyamatosan az utastérbe juttatja.

A fertőtlenítő hatású klímatisztító hab vagy spray segítségével végzett vegyszeres tisztítással ellentétben hatékony, ugyanakkor vegyszermentes, környezetbarát technológia az ózonos fertőtlenítési eljárás. Ennek lényege, hogy magas koncentrációjú gázhalmazállapotú ózon kerül bejuttatásra a rendszerbe, annak legeldugottabb részeibe is, mely erős oxidáló hatása által elpusztítja a benne található mikroorganizmusokat és megszünteti a kellemetlen szagokat. A folyamat végén az ózonmolekulák oxigénné alakulnak át, így nem marad hátra semmilyen egészségre káros anyag.


Autóklíma javítás

Az autóklíma meghibásodására utaló jelek tapasztalása esetén ugyancsak ajánlott szakszervizhez fordulni. Problémát jelezhet például, ha gyengül vagy teljesen megszűnik a hűtés, ha a rendszer szokatlan hangot ad, zajos, zörög, ki-be kapcsol, csattog, ha a klíma működtetése során, vagy azt követően nem csepeg víz az autó alá. Ezek a problémák a rendszer szivárgására, kompresszor hibára, illetve dugulásos jellegű hibákra is utalhatnak.

Ha rendszerben áramló hűtőközeg évente akár 10-20 százalékát is elveszíti, akkor az a klíma nem gáz tömör, tehát valahol ereszt! A szivárgás nem csak hűtőközeg hiányt okoz, de a kompresszor olaj egy része is távozik. Ez pedig meghibásodáshoz vezet. Ha nem akarjuk a klímánkat javíttatni, akkor az időszakos olaj és hűtőközeg utántöltése elkerülhetetlen.

Forduljon hozzánk!

Jól felszerelt, nagy tapasztalattal rendelkező szervizünkben minden típusú személygépkocsi és haszongépjármű esetében vállaljuk a klímatöltés, tisztítás, fertőtlenítés, karbantartás elvégzését, a rendszer átvizsgálását, a meghibásodott alkatrészek (például: kompresszor) cseréjét, felújítását.

Kapcsolódó dokumentumok:

Autóklíma, raktérhűtő, állófűtés szerelési árlista »

Több évtizedes tapasztalat az épület- és gépjármű klímatechnika területén!

7632 Pécs, Északmegyer dűlő 32.
Telefon / fax: +36-72/216-764
E-mail:
Autóklíma, raktérhűtés, állófűtés:
Bekk Norbert +36-30/390-4604
Épületklíma:
Bekk Róbert +36-30/620-3889

© TRI-BEKK Kft - Minden jog fenntartva

Weboldal: