Tri-Bekk Hűtés és Klímatechnikai Kft.
Épület- és gépjármű hűtéstechnológia

 +36-30-390-4604
 info@bekk.hu

Épületklíma, lakásklíma

Épületklíma, lakásklíma telepítés, beszerelés

A klíma ma már nem luxus. A lakások, irodák, üzletek komfortjához napjainkban hozzátartozik a kellemes hőmérséklet a nyári kánikula idején is. A pihentető éjszakai alvás feltétele a szoba ideális hőmérséklete, míg a klimatizált irodában a munka is hatékonyabbá válik, nő a dolgozók munkabírása.

A légkondicionáló berendezés kiválasztásakor érdemes átgondolni, hogy hol és milyen módon fogjuk használni. Figyelembe kell venni a helyiség méretét, mely meghatározza a szükséges klíma teljesítményét. Szempont lehet a zajszint, az energiatakarékosság, illetve az esztétikai tulajdonságok. A jelenleg forgalomban lévő készülékek olyan extra funkciókkal is rendelkezhetnek, mint az időzítő, az automatikus bekapcsolás, a távolról, mobil-applikáció segítségével történő vezérlés, a páramentesítés vagy az öndiagnózis.

A MIDEA Klímák bemutató videója:A SINCLAIR Klímák bemutató videója:A gyakorlatban legtöbbször alkalmazott típus az úgynevezett split klíma, ami egy kültéri és egy beltéri egységből áll, és ezeket a hűtőközeget szállító csővezetékek kötik össze. A megoldás előnye, hogy a rendszer leghangosabb része: a kompresszor a kültéri egységben helyezkedik el és a működés során felszabaduló hőből sem kerül vissza semmi a hűtendő légtérbe. Az elhelyezés tekintetében megkülönböztetünk oldalfali, mennyezeti és padlóra állítható készülékeket. Amennyiben egy kültéri egységhez több beltéri egység kapcsolódik, multi split klímáról beszélünk.

2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel.

Épületklíma, lakásklíma tisztítás, karbantartás

A klímaberendezés hosszú élettartama érdekében, valamint saját egészségünk megóvása miatt érdemes a klíma tisztítását, karbantartását évente, például a nyári idény megkezdése előtt elvégeztetni. Erre egyrészt azért van szükség, mert a beltéri egység párás környezetében, hűtőbordáiban és szűrőiben könnyen elszaporodhatnak a különböző mikroorganizmusok, kórokozók: baktériumok és gombák, melyek a használat során a légtérbe kerülnek, kellemetlen szagokat terjesztenek és belélegezve megbetegedést okozhatnak. Másrészt a felhalmozódott szennyeződések a készülék működésének hatásfokát is rontják, így a rendszeres klímatisztítás jobb teljesítményt, kedvezőbb áramfogyasztást is eredményezhet. A klímatisztítás, fertőtlenítés céljából házilag alkalmazott módszerek nem érik el a szakemberek által végzett fertőtlenítés hatékonyságát. A karbantartás során a szakemberek a rendszer alapos átvizsgálását, gáznyomás ellenőrzését is elvégzik, mely csökkenti a működés közbeni meghibásodások esélyét.


Épületklíma, lakásklíma javítás

Amennyiben klímaberendezése működésében problémákat tapasztal, például az nem a megszokott teljesítményen dolgozik, nem megfelelő a kifújt levegő hőmérséklete, rendellenes hangot ad ki a készülék, a légterelő lapát nem mozog, vagy indokolatlanul magas lesz az áramszámla, mielőbb forduljon klímaszerelő szakemberhez. A problémát okozhatja az elektromos panelek hibája, a csőrendszer dugulása, a hűtőközeg elszivárgása, a kompresszor meghibásodása, stb. A megfelelő tapasztalattal rendelkező szakember el tudja végezni a hiba diagnosztizálását és elhárítását, a klímaberendezés javítását.

Forduljon hozzánk!

Nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink elvégzik a lakásklímák telepítését, a meghibásodott berendezések javítását, időszakos tisztítását, karbantartását.

Kapcsolódó dokumentumok:

Épületklíma, hőszivattyú szerelési árlista »

Sinclair épületklíma katalógus »

Midea épületklíma katalógus »

Sinclair épületklíma árlista 2022-07-19 »

Sinclair hőszivattyú árlista 2022-11-03 »

Több évtizedes tapasztalat az épület- és gépjármű klímatechnika területén!

7632 Pécs, Északmegyer dűlő 32.
Telefon / fax: +36-72/216-764
E-mail:
Autóklíma, raktérhűtés, állófűtés:
Bekk Norbert +36-30/390-4604
Épületklíma:
Bekk Róbert +36-30/620-3889

© TRI-BEKK Kft - Minden jog fenntartva

Weboldal: